Відкриття кімнати-музею

Любов Забашта живе в душах прилучан, бо тут люблять її поетичне слово, шанують пам’ять про неї.

Вже після смерті поетеси працівники центральної міської бібліотеки налагодили зв’язки з її сином Ігорем Валентиновичем Забаштою. Разом з поетом Б.Степанюком він був присутнім у бібліотеці на тематичному вечорі “Криниця мого дитинства”, присвяченому 80-річчю з дня народження Л.Забашти (1998 рік). Саме на цій зустрічі виникла ідея створення у ЦМБ музейної кімнати славетної землячки.

Кімната-музей письменниці, хоч і на жаль, невелика, відкрилася у 2004-му (у місті мріють про музей, але поки що вирішення питання чекає свого часу). Тут зберігаються особисті речі поетеси, документи, фотографії та аудіозаписи з сімейного архіву, листи, книги з домашньої бібліотеки, друкарська машинка і навіть меблі з її робочого кабінету! На стінах – портрети Л.Забашти роботи місцевих художників.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider


Відкриття музейної кімнати збіглося у часі з презентацією нової (посмертної”) книги письменниці “Устами неложними”, до якої, крім поезій “з шухляд” 40-70-х років, увійшли вірші, знайдені сином Любові Василівни у родинному архіві в теці з написом “Моя незраджена любов” – твори, присвячені двом рідним їй людям: чоловікові Валентину Забашті, який не повернувся з фронтів Великої Вітчизняної, та відомому українському поетові Андрію Малишку, з яким поетеса прожила у шлюбі майже 15 останніх років його життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *