Мій краю рідний

Природа багатогранна. Дитина бачить різноманітні явища й по-своєму їх осмислює. Дорослі не завжди можуть дати правильну і зрозумілу дітям відповідь на їхні численні запитання. Ось тут незамінним помічником для них стає книга.

Книга відповідає на безліч питань, які цікавлять дітей, дає в образній, цікавій формі перші уявлення і поняття про найближче оточення дитини — природу рідного краю.

Художні твори розкривають перед дітьми красу і силу рідної мови, виразність і музику слова. Слухаючи вірші, оповідання, казки, нариси, діти засвоюють мовні скарби свого народу, збагачують свій словниковий запас, вчаться правильно висловлювати свої думки.
Збірка складається з шести розділів: «Весна», «Літо», «Осінь», «Зима», «У світі тварин», «Народні пісні, загадки, лічилки». У кожному з розділів «Весна», «Літо», «Осінь», «Зима» вміщені твори, в яких розкриваються найбільш характерні сезонні рухи в неживій природі та зв’язані з ними зміни в рослинному світі, способі життя, харчуванні тварин і птахів, що дає можливість доступно розкрити дітям взаємозв’язки живої і неживої природи, формувати у них зачатки матеріалістичного світосприймання.

Переглянути

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *