Імені Любові Забашти

Людмила Смик,
“Град Прилуки”, 04.06.2003 р.

Шанують прилучани пам’ять своїх уславлених земляків, свято бережуть і примножують духовну скарбницю міста. 28 травня Центральній міській бібліотеці було присвоєно ім’я Любові Забашти – відомої української поетеси, яка народилася і виросла у Прилуках.

Уже встановлені меморіальні дошки на рідному будинку Любові Василівни і прилуцькій школі №4, де навчалася майбутня поетеса. Тепер дошка з її іменем з’явилася і на міській бібліотеці. Це визначна культурна подія не тільки для цього закладу, а й усього нашого міста, для його жителів, котрі люблять і цінують творчість видатної землячки.

Підтвердженням цьому стали слова визнання і подяки заступника міського голови Володимира Гурби, директора ЦМБ Тетяни Шавро, знаних гостей з Києва Борислава Степанюка, Ніни Гнатюк, Ніни Підпалої. Син Любові Василівни, Ігор Забашта, відверто зізнався, що він щиро зворушений таким трепетним ставленням земляків до увіковічення пам’яті української поетеси.

Мітинг з нагоди присвоєння Центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти зібрав місцевих митців, краєзнавців, численних прихильників таланту видатної прилучанки. Звучали вірші поетеси, пісні на її слова, а художник Іван Тринчук-Задорожний цього незабутнього дня зробив міській бібліотеці (безцінний подарунок – власну картину, на якій символічно зустрілися легендарні земляки: Любов Забашта, Левко Ревуцький, Микола Яковченко, Борислав Стенанюк, Валентин Бичко.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *